Maria Mjörnberg

Jag föddes på universitetssjukhuset Linköping 1984, växte upp i Skaraborgsstaden Skövde, studerade på hälsouniversitetet i Linköping, men bor numera i Stockholm och kommer här förbli:)
Jag är till yrket sjuksköterska, och har sedan kandidatexamen 2008, då blott 22 år gammal, arbetat inom palliativ vård -mer specifikt avancerad hemsjukvård (ASIH). Jag startade min karriär på LAH i Linköping, sedan Stockholms sjukhem där jag även arbetade som AKA (Adjungerad klinisk adjunkt) och är numera anställd på Ersta ASIH. Här har jag en kombinerad tjänst med kliniskt arbete och verksamhetsutveckling, med fokus på E-hälsa och digital vård.

Under mina år som sjuksköterska har jag arbetat mycket med vårdutveckling och utbildning. Jag har bland annat varit projektledare för ett pedagogiskt projekt i syfte att sprida den palliativa vårdfilosofin till så många sjuksköterskestudenter som möjligt, både genom teori och praktik- ett lyckat projekt som har visats upp på palliativa konferenser på både nationell och internationell nivå.

Utbildningsmässigt har jag en masterexamen i palliativ vård, från Ersta Sköndal Högskola.

På det privata planet bor jag i Söderort tillsammans med min man och två söta små katter. Jag hyser stort intresse för landsvägscykling, och ligger oftast i hårdträning inför nästkommande vätternrunda.

 

Publiceringsdatum: