Höst

Styrelsemöte

31 aug till 2 sept träffades styrelsen för att bland annat planera nästa års sårkonferens. Sårkonferensen är planerad till 23-24 april i Gävle. Temat är "Sårbehandling på spåret". Vart är vi på väg? Vi är precis i startgroparna med planeringen, men kommer fortlöpande att lägga ut information här. Det kommer även finnas stipendium att söka för att åka på konferensen så håll ögonen öppna! SSiS konferensen är öppen för alla yrkesgrupper! Har du tankar eller funderingar som ha svar på kring SSiS eller gällande Sårbehandling. Hör av dig till: sarmagasinet@gmail.com

Styrelsen

Bli medlem

Vill du bli medlem i SSiS!? Skanna Qr koden så kommer du direkt till ansökningssidan :-)

Forskningsbidrag

I år erbjuder EWMA tre forskningsbidrag till sjuksköterskor, läkare och forskare som arbetar inom sårbehandling i Europa. Sista ansökningsdagen är 30 sept.

https://ewma.org/resources/grants/research-grants/

Klinisk Sårbehandling 7,5p

Klinisk Sårbehandling i praktiken 7,5p vt 2020 Södersjukhuset Stockholm. För sjuksköterskor och annan vårdpersonal med intresse för sår och sårbehandling har Stockholms enda specialistcentrum för svårläkta sår, Sårcentrum på Södersjukhuset, tillsammans med Karolinska institutet tagit fram kursen.

http://www.ki.se/uppdragsutbildning

Nytt Trycksårskort 2019

Nu finns ett nytt trycksårskort att ladda ner och skriva ut! Kortet är nu uppdaterat med samtliga sex kategorier av trycksår.

Nytt Trycksårskort

Sårmagasinet

Du vet väl att du får Sårmagasinet (4 nr per år och 1 konferensnr) när du är medlem i SSiS? För att bli medlem måste du vara sjuksköterska. Men även andra yrkeskategorier kan anmäla sig till våra konferenser och prenumerera på Sårmagasinet. Klicka på länken för mer information Vad vill du läsa om i Sårmagasinet? Skicka gärna förslag till Sarmagasinet@gmail.com

Tidskrifter inom sårbehandling
Sårmagasinet

Sårboken 2018

Du har väl inte missat att boken Sår finns i ny upplaga. Recension av Boken sår, Bertil Marklund, Leg. läkare, Specialist i Allmänmedicin, Adjungerad Professor, Göteborgs Universitet: Sår av olika genes är en av de vanligaste anledningarna till att patienter söker vård. Därför är den nya upplagan av Sår-boken (Sår, fjärde upplagan, 2018) mycket efterlängtad. Boken visar sig ha genomgått en omfattande revidering och uppdatering.

Sår boken

Sårbehandling 2019/2020 Katalog över sårprodukter

Ni missar väl inte att det kommit ut en ny upplaga av boken Sårbehandling. Detta är en unik sammanställning av produkter och hjälpmedel för sårbehandling på den svenska marknaden. I boken förtecknas såväl ”vardags-sårprodukter” som produkter för avancerad sårbehandling. Författare: Margareta Grauers & Christina Lindholm

Litteratur
Sårbehandling

Sårpodden

Du har väl inte missat att lyssna på Sårpodden. Finns på de flesta mediabibliotek där poddar finns. Du kan klicka på länken nedan så kan du lyssna via Soundcloud och Itunes.

Lyssna på Sårpodden
Sårpodden

Sårpodden

Du har väl inte missat att lyssna på Sårpodden!

Lyssna på Sårpodden här
Sårpodden

Omvårdnad.se

Svensk sjuksköterskeförenings kampanj ”Svensk sjukvård behöver omvårdnad” vill få fler politiker och beslutsfattare att förstå poängen med god omvårdnad och därmed också sjuksköterskans roll och kompetensområde.

Läs mer och dela våra budskap på omvårdnad.se
Bild på emblemet "Svensk sjukvård behöver omvårdnad"

Bli SSiS medlem

För medlemskap – fyll i uppgifterna vid medlemsansökan och betala 200 kr till:  Plusgiro nummer 43 80 49 -9 eller bankgiro nummer 5767 - 6330.

Medlem

Styrelsen

Sårsjuksköterskor i Sverige, SSiS, är en förening för leg. sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter med intresse för sår och sårläkning ur ett professionellt och omvårdnadsvetenskapligt perspektiv.

Styrelsen
SSiS Logga

Nationellt kvalitetsregister

Register för personer med svårläkta sår. I RiksSår registreras bensår, trycksår, fotsår hos personer med diabetes. Registeruppgifterna utgör en databas för klinisk praktisk verksamhet, för kvalitetsförbättring och för patientnära forskning i ämnet sårläkning. För information kontakta registersekreterare: anna.davnert@rikssar.se

RiksSår
Logga RiksSår