SSiS sårkonferens 2020

Sårsjuksköterskor i Sverige inbjuder till SÅRKONFERENS Sårbehandling på spåret – vart är vi på väg? 23–24 april 2020 KONSERTHUSET GÄVLE Vi har ett fullspäckat program med många föreläsningar som täcker stora delar av de områden som vi stöter på när vi arbetar med sårbehandling. Exempel på föreläsningar är: Debridering av sår, kost och sårläkning, lymfterapi, diagnoser, patientfall, svårläkta sår, hudförändringar och sårbehandling genom tiderna. Det finns konferensstipendier att söka för att kunna åka på konferensen. Ansökan till detta kommer här på hemsidan inom kort. Alla yrkeskategorier är välkomna! För mer information och anmälan klicka på länken OBS! Fram till den 1/3 kan man anmäla sig till den lägre avgiften :) Programmet är nu färdigt och finns på anmälningssidan.

http://bit.ly/sarkonferens2020
Konferens Gävle 2020

Nya riktlinjer EPUAP

Den 15 november kommer nya riktlinjer från EPUAP angående trycksårsförebyggande åtgärder och behandling av trycksår. Läs mer på EPUAPs hemsida

https://www.youtube.com/watch?v=D5ax09w4VI0

Bli medlem

Vill du bli medlem i SSiS!? Skanna Qr koden så kommer du direkt till ansökningssidan :-)

Klinisk Sårbehandling 7,5p

Klinisk Sårbehandling i praktiken 7,5p vt 2020 Södersjukhuset Stockholm. För sjuksköterskor och annan vårdpersonal med intresse för sår och sårbehandling har Stockholms enda specialistcentrum för svårläkta sår, Sårcentrum på Södersjukhuset, tillsammans med Karolinska institutet tagit fram kursen.

http://www.ki.se/uppdragsutbildning

Nytt Trycksårskort 2019

Nu finns ett nytt trycksårskort att ladda ner och skriva ut! Kortet är nu uppdaterat med samtliga sex kategorier av trycksår.

Nytt Trycksårskort

Sårmagasinet

Du vet väl att du får Sårmagasinet (4 nr per år och 1 konferensnr) när du är medlem i SSiS? För att bli medlem måste du vara sjuksköterska. Men även andra yrkeskategorier kan anmäla sig till våra konferenser och prenumerera på Sårmagasinet. Klicka på länken för mer information Vad vill du läsa om i Sårmagasinet? Skicka gärna förslag till Sarmagasinet@gmail.com

Tidskrifter inom sårbehandling
Sårmagasinet

Sårboken 2018

Du har väl inte missat att boken Sår finns i ny upplaga. Recension av Boken sår, Bertil Marklund, Leg. läkare, Specialist i Allmänmedicin, Adjungerad Professor, Göteborgs Universitet: Sår av olika genes är en av de vanligaste anledningarna till att patienter söker vård. Därför är den nya upplagan av Sår-boken (Sår, fjärde upplagan, 2018) mycket efterlängtad. Boken visar sig ha genomgått en omfattande revidering och uppdatering.

Sår boken

Sårbehandling 2019/2020 Katalog över sårprodukter

Ni missar väl inte att det kommit ut en ny upplaga av boken Sårbehandling. Detta är en unik sammanställning av produkter och hjälpmedel för sårbehandling på den svenska marknaden. I boken förtecknas såväl ”vardags-sårprodukter” som produkter för avancerad sårbehandling. Författare: Margareta Grauers & Christina Lindholm

Litteratur
Sårbehandling

Sårpodden

Du har väl inte missat att lyssna på Sårpodden!

Lyssna på Sårpodden här
Sårpodden

Omvårdnad.se

Svensk sjuksköterskeförenings kampanj ”Svensk sjukvård behöver omvårdnad” vill få fler politiker och beslutsfattare att förstå poängen med god omvårdnad och därmed också sjuksköterskans roll och kompetensområde.

Läs mer och dela våra budskap på omvårdnad.se
Bild på emblemet "Svensk sjukvård behöver omvårdnad"

Bli SSiS medlem

För medlemskap – fyll i uppgifterna vid medlemsansökan och betala 200 kr till:  Plusgiro nummer 43 80 49 -9 eller bankgiro nummer 5767 - 6330.

Medlem

Styrelsen

Sårsjuksköterskor i Sverige, SSiS, är en förening för leg. sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter med intresse för sår och sårläkning ur ett professionellt och omvårdnadsvetenskapligt perspektiv.

Styrelsen
SSiS Logga

Nationellt kvalitetsregister

Register för personer med svårläkta sår. I RiksSår registreras bensår, trycksår, fotsår hos personer med diabetes. Registeruppgifterna utgör en databas för klinisk praktisk verksamhet, för kvalitetsförbättring och för patientnära forskning i ämnet sårläkning. För information kontakta registersekreterare: anna.davnert@rikssar.se

RiksSår
Logga RiksSår