Logga EWMA SSiS 2019

EWMA 2019 app

Ska du gå på EWMA konferensen i Göteborg?! Ladda ner appen. Gå in på Google play eller App Store och sök efter EWMA 2019. Där hittar du all information som du behöver om konferensen.

Sök Christina Lindholms stipendium

Christina Lindholms stipendium delas ut till patientnära forskningsprojekt eller kvalitetsarbete med anknytning till sårbehandling. Stipendiet syftar till att stimulera omvårdnadsforskning och kvalitetsarbete för ökad evidensbasering av sårbehandling till gagn för personer med svårläkta sår. Stipendiesumman är på 30 000 SEK vilket kan fördelas på en eller flera sökanden. Läs mer under stipendiumfliken!

Christina Lindholm stipendium 2019

Problem med länken till medlemsansökan

Vi har för närvarande problem med länken till medlemsansökan. Vi arbetar med att lösa detta. Vill du bli medlem? Prova att fylla i medlemsansökan. Får du felmeddelande maila istället dina uppgifter (står under fliken medlemsansökan) till sarsjukskoterskor@mittvardforbund.se. tills vi har löst detta.

mailto:sarsjukskoterskor@mittvardforbund.se.

Inbjudan till sjuksköterskor undersköterskor inom kommunal hälso- sjukvård och primärvård

EWMA: Heldagskonferens fredagen den 7 juni om "Sårbehandling i hemmet" - utan kostnad för sjuksköterskor inom kommunal vård och primärvård. Föredragshållarna kommer från hela Sverige och har stor yrkeserfarenhet och spetskompetens inom sårbehandling. Konferensens huvudtema är ”Personcentrerad vård. Vem har ansvaret för såret?”

Inbjudan till ssk usk inom kommunal hälso sjukvård och primärvård.pdf

Konferensmiddag EWMA

Det finns nu möjlighet att anmäla sig till konferensmiddagen på EWMA.

https://ewma.org/ewma-conference/2019/conferenceinfo/social-events-conference-dinner/
Konferensmiddag

Vinnare av stipendium

Då är vinnarna av de olika stipendierna till EWMA 2019 utsedda. Stort grattis önskar styrelsen! Ni kommer att få mer information på mail under vecka 11. Medlemsstipendier: Anna Skoot Hägersten, Ann-Sofie Honkavaara Mölndal,vSoile Brunberg Nyköping, Jennifer Rosendahl Jönköping, Anna Kappling Norrköping, Josefina Löfstrand Örebro/Vintrosa, Annette Freije Malmö, Mia Gustavsson Göteborg, Ulrika Sjöberg Umeå/Obbola, Maria Heed Älvdalen, Ann Holgersson Alingsås, Karin Söderlund Visby, Pernilla Bengtsson Karlstad, Sofia Johansson Karlstad, Maria Sundin Karlstad, Maria Andersson Sollentuna. Studentstipendier: Marianne David Lammhult, Karin Blomkvist Karlstad, Felicia Johansson Karlstad. Årets Sårsjuksköterska: Soile Kangasniemi Uddevalla.

Pokal

Nytt Trycksårskort 2019

Nu finns ett nytt trycksårskort att ladda ner och skriva ut! Kortet är nu uppdaterat med samtliga sex kategorier av trycksår.

Nytt Trycksårskort

Årsmöte

Hej SSiS medlemmar! Idag har vi haft årsmöte. Då det inte var i samband med en sårkonferens detta år så valde vi att försöka med en länk som man kunde ansluta sig till. Vi hade lite tekniska bekymmer med länken, så Christina Lindholms föreläsning fungerade inte via länken tyvärr. Vi ber om ursäkt för detta.

Styrelsemöte

Nya tag 2019

2019 tar vi nya tag kring arbetet att föra sårbehandlingen i Sverige framåt! Detta år kommer inte SSiS att ha en egen konferens då EWMA konferensen är i Göteborg i Juni, så boka in er på denna istället. Det går inte att boka den svenska dagarna separat. Man bokar 1 dag alt 3 dagar och SSiS medlemmar får 100 € rabatt om de anmäler sig som "Members of National Societies cooperating with EWMA". Extra erbjudande för studenter! Gå in på EWMA konferensen på denna sida och läs mer.

http://ewma.org/it/ewma-conference/2019/registration/
Nytt år

Sårmagasinet

Du vet väl att du får Sårmagasinet (4 nr per år och 1 konferensnr) när du är medlem i SSiS? För att bli medlem måste du vara sjuksköterska. Men även andra yrkeskategorier kan anmäla sig till våra konferenser och prenumerera på Sårmagasinet. Klicka på länken för mer information Vad vill du läsa om i Sårmagasinet? Skicka gärna förslag till Sarmagasinet@gmail.com

Tidskrifter inom sårbehandling
Sårmagasinet

Sårboken 2018

Du har väl inte missat att boken Sår finns i ny upplaga. Recension av Boken sår, Bertil Marklund, Leg. läkare, Specialist i Allmänmedicin, Adjungerad Professor, Göteborgs Universitet: Sår av olika genes är en av de vanligaste anledningarna till att patienter söker vård. Därför är den nya upplagan av Sår-boken (Sår, fjärde upplagan, 2018) mycket efterlängtad. Boken visar sig ha genomgått en omfattande revidering och uppdatering.

Sår boken

Sårbehandling 2019/2020 Katalog över sårprodukter

Ni missar väl inte att det kommit ut en ny upplaga av boken Sårbehandling. Detta är en unik sammanställning av produkter och hjälpmedel för sårbehandling på den svenska marknaden. I boken förtecknas såväl ”vardags-sårprodukter” som produkter för avancerad sårbehandling. Författare: Margareta Grauers & Christina Lindholm

Litteratur
Sårbehandling

Sårpodden

Du har väl inte missat att lyssna på Sårpodden. Finns på de flesta mediabibliotek där poddar finns. Du kan klicka på länken nedan så kan du lyssna via Soundcloud och Itunes.

Lyssna på Sårpodden
Sårpodden

Sårpodden

Du har väl inte missat att lyssna på Sårpodden!

Lyssna på Sårpodden här
Sårpodden

Omvårdnad.se

Svensk sjuksköterskeförenings kampanj ”Svensk sjukvård behöver omvårdnad” vill få fler politiker och beslutsfattare att förstå poängen med god omvårdnad och därmed också sjuksköterskans roll och kompetensområde.

Läs mer och dela våra budskap på omvårdnad.se
Bild på emblemet "Svensk sjukvård behöver omvårdnad"

Bli SSiS medlem

För medlemskap – fyll i uppgifterna vid medlemsansökan och betala 200 kr till:  Plusgiro nummer 43 80 49 -9 eller bankgiro nummer 5767 - 6330.

Medlem

Styrelsen

Sårsjuksköterskor i Sverige, SSiS, är en förening för leg. sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter med intresse för sår och sårläkning ur ett professionellt och omvårdnadsvetenskapligt perspektiv.

Styrelsen
SSiS Logga

Nationellt kvalitetsregister

Register för personer med svårläkta sår. I RiksSår registreras bensår, trycksår, fotsår hos personer med diabetes. Registeruppgifterna utgör en databas för klinisk praktisk verksamhet, för kvalitetsförbättring och för patientnära forskning i ämnet sårläkning. För information kontakta registersekreterare: anna.davnert@rikssar.se

RiksSår
Logga RiksSår