Byte av hemsida

Vår hemsida kommer att göras om under sommar/höst/vinter 2020. Pga detta kommer inget nytt att läggas ut här. Vi hänvisar istället till våra sociala medier såsom Facebook och Instagram. Medlemmar i SSiS kommer att få mail om information berör dem.

Årsmöte 2020

Hej SSiS medlem! Årsmötet den 24 april 10:15-11:10 är inställt pga rådande omständigheter med pandemin Covid-19. Nytt datum för årsmötet blir lördag 12 september 11:00-12:00 som kommer att hållas digitalt. Mer information om detta kommer att mejlas i god tid. Sårsjuksköterskor i Sverige/ Susanne Dufva Ordförande

Styrelsemöte Gävle.docx

SSiS sårkonferens 2020 framflyttad

Sårsjuksköterskekonferensen 2020 genomförs inte den 23-24 april 2020 Med anledning av rådande situation gällande coronaviruset (covid-19) kommer Sårsjuksköterskekonferensen inte att genomföras som planerat i Gävle 23-24 april 2020. Vi följer och respekterar fullt ut tagna beslut och rekommendationer gällande Coronaviruset. Vi vet att många har jobbat hårt för att ge Sårsjuksköterskekonferensen ett intressant och nyttigt innehåll samt sett fram emot att glädjas tillsammans under fortbildningsdagarna i Gävle. Det är nu beslutat att hela Sårsjuksköterskekonferensen kommer att flyttas, och genomföras enligt ursprungligt preliminärt program (med reservation för eventuella förändringar med anledning av detta). Nya datum för Sårsjuksköterskekonferensen kommer att bli torsdag 7 januari – fredag 8 januari 2021 i stället. Att det nya datumet infaller direkt efter Trettondagshelgen är tyvärr inget vi har kunnat påverka då vi har varit tvungna att anpassa oss efter ledig kapacitet hos involverade leverantörer. Vi hoppas på er förståelse över eventuella oklarheter som uppstått till följd av detta. Vi behöver nu lite tid att förstå och överblicka olika konsekvenser för att kunna vidta de praktiska åtgärder som behövs göras, men klart är i alla fall att konferensen planeras att genomföras 7-8 januari 2021. Vi kommer att återkomma med mer information inom kort.

http://bit.ly/sarkonferens2020
Konferens Gävle 2020

Grattis till er som erhåller stipendium till SSiS sårkonferens

SSiS säger grattis till alla stipendiater! Praktisk information sänds via e-post. Inget studentstipendium eller Christina Lindholm-stipendium har beviljats denna ansökningsomgång. Medlemmar som erhåller SSiS konferensstipendium: Jenny Käck Norra Vårdcentralen Norrtälje. Charlotte Wilkinson Hemsjukvården Umeå/Vännäs. Britt-Louise Vince Capio vårdcentral Strömstad. Sandra Hillerud Infektionskliniken Danderyds sjukhus Solna. Lotta Rennemark Nykvarns Vårdcentral Nykvarn. Kajsa Midenius Hemsjukvården Lenhovda Uppvidinge. Rebecka Mölle r Hemsjukvården Finspång. Monica Holmström Kirurgmottagningen Mora Lasarett. Marina Ivanova Wetterhälsan Jönköping. Alexandra Enell Avdelning 8 Beroendecentrum Stockholm.

Stipendium årets sårsjuksköterska

Stipendium - årets sårsjuksköterska går till Nina Åkesson på Sårcentrum i Blekinge. Stort grattis från SSiS.

Nya riktlinjer EPUAP

Den 15 november kommer nya riktlinjer från EPUAP angående trycksårsförebyggande åtgärder och behandling av trycksår. Läs mer på EPUAPs hemsida

https://www.youtube.com/watch?v=D5ax09w4VI0

Bli medlem

Vill du bli medlem i SSiS!? Skanna Qr koden så kommer du direkt till ansökningssidan :-)

Doktorand i omvårdnad med intresse för sår

Är du intresserad av att delta i ett forskningsprojekt, som kommer utveckla framtidens kunskap och innovationer för att förebygga och behandla trycksår? Då är det här en tjänst för dig. Välkommen med din ansökan!

https://kau.varbi.com/what:job/jobID:265750/

Nytt Trycksårskort 2019

Nu finns ett nytt trycksårskort att ladda ner och skriva ut! Kortet är nu uppdaterat med samtliga sex kategorier av trycksår.

Nytt Trycksårskort

Sårmagasinet

Du vet väl att du får Sårmagasinet (4 nr per år och 1 konferensnr) när du är medlem i SSiS? För att bli medlem måste du vara sjuksköterska. Men även andra yrkeskategorier kan anmäla sig till våra konferenser och prenumerera på Sårmagasinet. Klicka på länken för mer information Vad vill du läsa om i Sårmagasinet? Skicka gärna förslag till Sarmagasinet@gmail.com

Tidskrifter inom sårbehandling
Sårmagasinet

Sårboken 2018

Du har väl inte missat att boken Sår finns i ny upplaga. Recension av Boken sår, Bertil Marklund, Leg. läkare, Specialist i Allmänmedicin, Adjungerad Professor, Göteborgs Universitet: Sår av olika genes är en av de vanligaste anledningarna till att patienter söker vård. Därför är den nya upplagan av Sår-boken (Sår, fjärde upplagan, 2018) mycket efterlängtad. Boken visar sig ha genomgått en omfattande revidering och uppdatering.

Sår boken

Sårbehandling 2019/2020 Katalog över sårprodukter

Ni missar väl inte att det kommit ut en ny upplaga av boken Sårbehandling. Detta är en unik sammanställning av produkter och hjälpmedel för sårbehandling på den svenska marknaden. I boken förtecknas såväl ”vardags-sårprodukter” som produkter för avancerad sårbehandling. Författare: Margareta Grauers & Christina Lindholm

Litteratur
Sårbehandling

Sårpodden

Du har väl inte missat att lyssna på Sårpodden!

Lyssna på Sårpodden här
Sårpodden

Bli SSiS medlem

För medlemskap – fyll i uppgifterna vid medlemsansökan och betala 200 kr till:  Plusgiro nummer 43 80 49 -9 eller bankgiro nummer 5767 - 6330.

Medlem

Styrelsen

Sårsjuksköterskor i Sverige, SSiS, är en förening för leg. sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter med intresse för sår och sårläkning ur ett professionellt och omvårdnadsvetenskapligt perspektiv.

Styrelsen
SSiS Logga

Nationellt kvalitetsregister

Register för personer med svårläkta sår. I RiksSår registreras bensår, trycksår, fotsår hos personer med diabetes. Registeruppgifterna utgör en databas för klinisk praktisk verksamhet, för kvalitetsförbättring och för patientnära forskning i ämnet sårläkning. För information kontakta registersekreterare: anna.davnert@rikssar.se

RiksSår
Logga RiksSår