Nummer 6/2016

Finalist i Forskar Grand Prix

201606sid25.jpg

Kan du berätta om din forskning eller ditt projekt på fyra minuter? Det kan numera Hanna Tuvesson, omvårdnadsforskare i Karlskrona. Hon ville utmana sig själv och sin förmåga att lyfta fram sitt forskningsresultat, så att alla förstår och blir engagerade. Nu har hon gått till final i Forskar Grand Prix 2016.

Tävlingen arrangeras av organisationen Vetenskap & Allmänhet i samarbete med Formas, Forte, Vinnova och Vetenskapsrådet. Och konceptet är tydligt. Forskarna ska på mycket kort tid presentera sina resultat på ett så fängslande, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt. Eller som ledorden för 2016 års tävling säger: fräckt, fängslande och förståeligt.

Hanna Tuvesson är lektor vid BTH i Karlskrona och har valt att berätta om sin forskning om den psykosociala miljön, atmosfären på jobbet, inom den psykiatriska slutenvården.

Varför ställde du upp i Forskar Grand Prix?

– Jag kände helt enkelt att jag behövde bli bättre på att berätta om mina resultat. Jag har känt mig begränsad och har tidigare tyckt att det är obehagligt att prata inför andra. Det var en chans för mig att få tips, hjälp, coachning och möjlighet att nå ut till helt andra personer på ett lättbegripligt sätt.


Om artikeln
Av Sara Bergqvist Månsson
Publicerad i Omvårdnadsmagasinet nr 6/16 sid 25

Det här är en sammanfattning av artikeln. Den fullständiga texten finns i tidningen. Tidningen ingår i medlemskapet i Svensk sjuksköterskeförening. Du kan också prenumerera på tidningen.