Bild på Skutstugorna vid Åreskutans fot
Bild på Skutstugorna vid Åreskutans fot

Skutstugorna

Vackert belägna på Åreskutans sluttning vid Fjällfotens stugby, ligger Svensk sjuksköterskeförenings fyra Skutstugor

Stugbyn byggdes ursprungligen för Stockholms Stad 1990 och omfattar ett 30-tal stugor med tillhörande bastu. De arkitektritade stugorna har hög standard och här finns braskamin, TV, radio och WiFi. Svensk sjuksköterskeförening äger tre 6-bäddsstugor och en 4-bäddsstuga i området. Nästan mitt i byn, men ändå helt nära Husåbackarna, erbjuds här en utgångspunkt för alla slags fritidsaktiviteter, allt beroende på årstid och intresse.

De större Skutstugorna (2,4,6) är avsedda för 6 personer. Till Skutstuga 6 är det tillåtet att medföra husdjur. Den mindre Skutstugan (Skutstuga 3) är avsedd för 4 personer.

Stor skutstuga - 6 bäddar

Anläggningen ligger vackert på Åreskutans sluttning och i anslutning till Husåbackarna med en lift och fem nedfarter. Skiduthyrning, skidskola och en restaurangfinns i anslutning till backarna (säsongsöppet).

Mer information och interörbilder

Liten skutstuga - 4 bäddar

Anläggningen ligger vackert på Åreskutans sluttning och i anslutning till Husåbackarna med en lift och fem nedfarter. Skiduthyrning, skidskola och en restaurang finns i anslutning till backarna (säsongsöppet).

Mer information och interiörbilder