Program
Välkommen till Svensk sjuksköterskeförenings webbplats Omvårdnad sedan 1910
Bild på programmet till Sjuksköterskedagarna 2018

Program

Vi har fyllt två dagar med föreläsningar och posterutställning på temat God omvårdnad för alla – sjuksköterskans etiska utmaning. Till höger kan du ladda ner programmet och nedan kan du läsa mer om några av föreläsarna.

Sheila Tlou, professor och leg sjuksköterska, bosatt i Sydafrika, ordförande för Global HIV Prevention Coalition, tidigare chef för UNAIDS och hälsominister i Botswana. Hon är internationellt erkänd och respekterad och har genom kunskap, ledarskap, aktivism och politiska gärningar haft en betydande roll i kampen för att minska spridningen av hiv och aids i Afrika. Föreläsningen ges på engelska.

Yvonne Wengström, professor och universitetssjuksköterska, är omvårdnadsansvarig för Tema Cancer vid Karolinska Universitetssjukhuset. Hon anser att kombinerade anställningar bidrar till en överföring i vardagen av forskningsresultat till klinik, samtidigt som de reella behoven i vården ger uppslag till relevanta forskningsfrågor.

Bea Carlsson, leg sjuksköterska, specialist i psykiatri på Mölndals sjukhus, arbetar för att patienten ska vara en jämlik part i det interprofessionella teamet. Att patienten blir en person som känner sig sedd och får delge sin berättelse utgör grunden för teamets arbete. Mänskliga rättigheter har varit en ledstjärna i arbetet.

Katrina Kisswani, leg sjuksköterska, specialist i anestesi med stora drömmar och ambitioner som började med en önskan om att rädda världen. Hon arbetar för Läkare Utan Gränser sedan 2005 och har sammanlagt haft 23 fältuppdrag, bland annat i Darfur, Sydsudan och Etiopien.

Hanna Möllås, leg. Barnmorska och auktoriserad specialist i klinisk sexologi, arbetar som terapeut på en samtalsmottagning. Under dagarnas avslutande föreläsning kommer Hanna fokusera på hur lusten kan bli vår allierade för att både ha roligt på jobbet och hemma. Lusten är viktig för att vi ska må bra i våra relationer. Föreläsningen vill inspirera till glädje och motivation för ett lustfullt liv.

Senast publicerad: 2018-04-10

Program

Ta del av programmet för Sjuksköterskedagarna 2018.

Ladda ner programmet
Bild på programmet till Sjuksköterskedagarna 2018