Foto på publik under föreläsning

Rapport från Nordic Conference in Nursing Research 2016

Den 15-17 juni arrangerade Svensk sjuksköterskeförening i samarbete med Dansk Selskab for Sygeplejeforskning och Norsk Selskap for Sykepleieforskning den andra Nordic Conference in Nursing Research. Konferensen hölls i Stockholm och temat var ”Methods and Network for the Future”.

De 234 konferensdeltagarna visade ett engagerat intresse, det var alltid fullsatt i salarna och metodfrågorna stod i fokus. De internationellt kända metodexperterna, Margarete Sandelowski tillsammans med Sharron Docherty från US, Jo Ryckroft-Malone och Louise Locock från UK och Marit Kirkevold Norge, bidrog alla med lärorika aspekter på metodutveckling inom omvårdnadsforskning. Konferensen bjöd också på parallella sessioner med 69 muntlig presentationer och en posterutställning med 68 deltagare.

Konferensen inleddes med fyra pre-seminarier som var mycket uppskattade och på kvällen den 15 juni hölls en festlig invigning i Sjuksköterskornas hus där doktorander och forskare från ett tiotal länder minglade och nätverkade. Den 16 juni avslutades dagen med en högtidlig mottagning på Stadshuset i den vackra lokalen Prinsens galleri, där Stockholm stad och landsting bjöd på en läcker buffé.

Under konferensens avslutning delades två pris för bästa poster ut, dels ett vetenskaplig pris som gick till postern Hybrid experimental design: A suitable design to tackle contamination of control groups av Mariela Acuña Mora, Göteborgs universitet och KU Leuven med medarbetare. Dels ett pris framröstat av deltagarna som gick till postern A method to promote nursing students skills in Evidence Based Practice av Helle Enggaard, Högskolan i norra Danmark, och Lisbeth Uhrenfeldt Aalborgs universitet.

 

Relevant information

Ladda ner vinnare av det vetenskapliga priset
A suitable design to tackle contamination of control groups (pdf, 1 556 öppnas i nytt fönster)

Ladda ner vinnare av det framröstade priset
A method to promote nursing students skills in Evidence Based Practice (pdf, 220 kB, öppnas i nytt fönster)

Ladda ner bilder från konferensen
Nordic Conference in Nursing 2016 - bilder (pdf, 3 078 kB, öppnas i nytt fönster)