Fotografi på Svensk sjuksköterskeförenings bibliotek över avhandlingar inom omvårdnad skrivna av sjuksköterskor och barnmorskor

Avhandlingar inom omvårdnad

Svensk sjuksköterskeförening bygger ett unikt bibliotek med avhandlingar inom omvårdnad skrivna av sjuksköterskor och barnmorskor. Föreningen har sammanställt en lista som i juni 2019 innehåller 1 645 titlar varav 996 finns i avhandlingsbiblioteket i Sjuksköterskornas hus. Du hittar listan längre ner på sidan.

De första avhandlingarna som finns med i listan är från 1978 med Astrid Norbergs ”Uppfostran till underkastelse 1750 – 1809” och Ulla Qvarnströms ”Patients´reactions to impending death”.

Om du är sjuksköterska och har skrivit en avhandling inom omvårdnad som inte finns med i listan eller är skriven i icke ”fetat” typsnitt (saknas i avhandlingsbiblioteket) får du gärna skicka din avhandling till:

Svensk sjuksköterskeförening
Baldersgatan 1
114 27 Stockholm.

Relaterad information

Lista över avhandlingar inom omvårdnad av sjuksköterskor och barnmorskor (öppnas i nytt fönster)

Svensk sjuksköterskeförenings Doktorandstipendium

Svensk sjuksköterskeförenings Doktorandstipendium år 2017 är på en summa av 107 000 kronor. Summan på stipendiet höjs årligen med 1 000 kronor, vilket medför att summan följer föreningens ålder.

Svensk sjuksköterskeförenings Doktorandstipendium
Årets Doktorandstipendiat 2018