Välkommen till Svensk sjuksköterskeförenings webbplats Omvårdnad sedan 1910

Sakkunnig i forsknings- och eHälsofrågor

Svensk sjuksköterskeförening är sjuksköterskornas professionsförening. Vi är en ideell förening som företräder professionens kunskapsområde omvårdnad. Föreningens arbete utgår från fyra grundpelare; forskning, etik, utbildning och kvalitet. Föreningen har 60 000 medlemmar. Vi är en nationell förening som finns i Stockholm med 14 anställda.

Arbetsuppgifter
Arbetet som handläggare är mångskiftande med varierande arbetsuppgifter. Svensk sjuksköterskeförening söker dig som utmanas av att ta ett särskilt ansvar för omvårdnadens utveckling. I ditt uppdrag ingår att bidra till den strategiska utvecklingen av föreningens viktiga frågor med särskilt fokus på forskningsfrågorna samt eHälsofrågor. Du blir föreningens representant gentemot myndigheter, samarbetspartners samt universitet och högskolor.

I arbetet ingår att:

  • vara föreningens sakkunnig inom forskningsområdet och eHälsofrågor
  • självständigt samordna och leda möten
  • initiera och ansvara för workshops och konferenser
  • föreläsa på möten/konferenser
  • utreda och skriva underlag till styrelsen
  • skriva rapporter, debattartiklar och utarbeta remissvar
  • samarbeta med föreningens ca 50 sektioner och nätverk
  • leda arbetsgrupper och projekt
  • agera kontaktperson till föreningens vetenskapliga råd
  • följa kunskapsläget och driva föreningens frågor på nationell och internationell nivå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med lägst licentiatexamen. Du bör ha en god allmän kunskap i de samhällspolitiska frågor som rör föreningens ansvarsområde. Specifika kunskaper inom forskning och eHälsofrågor. Du är en god skribent, kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på både svenska och engelska. Du har erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete och projektledning. Pedagogisk erfarenhet anses meriterande.

Personliga egenskaper
Vi förutsätter att du har en god analytisk förmåga och lätt för att samarbeta. Du är van vid ett högt arbetstempo, är flexibel och stresstålig samt kan anpassa dig efter förändrade förutsättningar. Du kan arbeta självständigt och vill ligga steget före. Du är van att arbeta i processer samtidigt med olika deadlines.

Upplysningar
För ytterligare upplysningar om anställningen kontakta Kanslichef Birgitta Wedahl, 08-412 24 22, birgitta.wedahl@swenurse.se. Facklig representant är Torie Palm- Ernsäter (Unionen), 08-412 24 23, torie.ernsater@swenurse.se.

Ansökan
Du är välkommen med din ansökan och meritförteckning till e-postadress; birgitta.wedahl@swenurse.se, Märk din ansökan ”handläggare”. Handlingar som skickas elektroniskt vill vi gärna ha i word- eller pdf-format. Övriga handlingar såsom betyg eller intyg visas upp vid eventuell anställningsintervju.

Senast publicerad: 2017-12-18