Ny hemsida!

 

Svensk sjuksköterskeförening skall byta webplattform så SSOS kommer att bygga upp en ny hemsida under hösten. Vi ber om ursäkt för ev kommande strul under övergångsperioden.

Det går alltid att maila ordförande i styrelsen om frågor dyker upp angående föreningen, Anna Unneby

Har du frågor gällande

Hemsidan kontakta webanvarig, Martina Westman

Stipendium kontakta stipendieansvarig, Carina Carlsson

Tidningen Smärta kontakta chefredaktör, Ulrika Parker

Medlemsskap kontakta medlemsansvarig, Eva palmebjörk 

 

 

                                         

Tyvärr utgår vårens nummer av medlemstidningen SMÄRTA i och med inställd konferens och den rådande situationen med Covid-19. Vi ser fram emot ett spännande och innehållsrikt nummer till hösten.

Allt gott alla duktiga och kämpande Sjuksköterskor på Sjuksköterskedagen!

//12 Maj 2020 Styrelsen SSOS

 

NY INFO FRÅN SSOS

På årsmötet 27/3 beslutades att SSOS nu välkomnar så kallade Associerade medlemmar, dvs andra yrkesgrupper som sjukgymnaster, arbetsterapeuter, farmaceut med flera är välkomna som medlemmar i SSOS. Läs mer under fliken Bli Medlem.

Vi välkomnar även Therese Hagvell och Åsa Molén som nya styrelseledamöter i styrelsen. Vi säger hej då och varmt TACK till Mia Sauer och Eva Götharson för er enorma insats i styrelsen, den har varit ovärderlig!

 

Inger Forsberg

Tilldelades utmärkelsen Årets Sjuksköterska inom området Smärta 2020. Hon kommer från post op, Norrlands universitetssjukhus, Umeå.

Läs nomineringen här

OBS! Grünenthal i samarbete med SSOS informerar; Vårens utbildning är tyvärr inställd!

Med anledning av Covid-19 kan kursen den 7-8 maj inte genomföras som planerat. Vi har dock beslutat att flytta kursen till den 24-25 september och att vi håller kursen i Göteborg. Grunden till beslutet är först och främst risken för att sprida smitta i grupp. Statsministerns meddelande om max 50 personer på samma plats, reseförbud och förbud mot att gå externa kurser inom regionerna påverkar också. Ni som anmält er till vårens kurs har fått ett mail skickat till er och vi skulle bli väldigt glada om ni möjlighet att bekräfta till oss att ni fått mailet samt om ni fortfarande vill behålla er kursplats den 24 – 25 september? Programmet kommer att se likadant ut till hösten. Tveka inte att höra av er om ni funderar på något till Susanne.Olauson@grunenthal.com

Bild på Utbildningen med Grünenthal

Funktionsbeskrivning för Smärtombud

Styrelsen har nyligen uppdaterat föreningens beskrivning av Smärtombudens funktion. Läs mer och skriv ut

HÄR
Smärtombud

SMÄRTA nr 2. 2019

Ordförande Anna Unneby

Det är en fin tradition, våran nationella smärtkonferens på våren och sen lagom in på hösten kommer Svenskt Smärtforum. Inom Swedish Pain Society och bland annat då på Smärtforum följer man IASP:s ämnesområde som byts årligen. 2019 är det nu “The Global Year Against Pain in the most vulnerable”. De innefattar....

fortsätt läs här:  Ordförande har ordet okt 2019.pdf

Personuppgiftspolicy

Dataskyddförordningen (GDPR, General Data Protection Regulation) gäller som svensk lag från och med den 25 maj 2018.

Läs om Sveriges Sjuksköterskor inom Området Smärtas (SSOS) personuppgiftspolicy
Text GDPR Dataskyddsförordning

Nytt & Viktigt om Swedish Pain Society

Sveriges sjuksköterskor inom området smärta är en associerad förening i Swedish Pain Society. Nytt från i år är att du som är medlem i SSOS kan teckna medlemsskap i SPS för endast 20:-. För det får du • Rabatterad avgift till Smärtforum där du förutom ny kunskap kan nätverka med andra som jobbar med smärta • Tidskriften European Journal of Pain • Möjlighet att ansöka om SPS stipendier • Medlemskap i EFIC Så när du betalat din medlemsavgift hos oss så går du till SPS hemsida och tecknar medlemsskap där.

https://swedishpainsociety.com/
Bild på SPS logga.

Årets sjuksköterska inom området smärta

Har du en kollega som gör det där lilla extra inom området smärta? Varje år i samband med den årliga smärtkonferensen delar vi ut en utmärkelse till en av de sjuksköterskor som blivit nominerade till "Årets sjuksköterska inom området smärta". Även om nästa års konferens känns avlägsen idag, tveka inte att gå in och nominera någon redan nu!

Årets sjuksköterska inom området smärta

Tipsa oss gärna!

Ni sitter säkert på massor med tankar och idéer om vad vi ska informera om på hemsidan eller skriva om i tidningen! Hjälp oss så just din läsning blir den bästa!

Tidningen SMÄRTA
Bild på tidningen smärta

Om föreningen

Välkommen till SSOS! Sveriges sjuksköterskor inom området smärta. Swedish nurses with special interest in pain.

Om oss
Västkusten, stenar, horisont.Foto

Medlemsavgift!

VI SAKNAR MEDLEMSAVGIFTEN FRÅN MÅNGA AV VÅRA MEDLEMMAR, SNÄLLA VET DU MED DIG ATT DU INTE BETALT ÅRETS MEDLEMSAVGIFT GÖR DET BUMS. VI VILL INTE MISTA DIG SOM MEDLEM, DU ÄR VIKTIG FÖR OSS!! Om du av någon anledning inte längre vill vara med i föreningen, kontakta vår medlemsansvariga Eva Palmebjörk på medlem.ssos@gmail.com

Bild på emblem ssos

Senaste numret av tidningen SMÄRTA

Som medlem i SSOS får du 2 nummer av tidningen SMÄRTA

Tidigare nummer av SMÄRTA
Bild på tidningen SMÄRTA nr4. BILD.