Genomförda NU dagar
Årets NU-dagar genomförda

NU-dagarna 2019

Företagssköterskan är en viktig del i teamet som arbetar med arbetsmiljön.

 2019 års tema handlade om...

Hållbar företagssköterska i en hållbar arbetsmiljö - för anställda och för kunder

Årets NU-dagar präglades av glädje, nya möten, kompetens och inspiration

Vädrets makter bestämde att Luleå inte skulle bjuda på midnattssol denna gång, men som Norrländskt norrskenkompensation fick deltagarna istället möta norrskenets magi i form av utställning och kort föreläsning om hur detta faschinerande fenomen uppstår. 

Programmet flöt enligt plan trots att vår invigningstalare - kommunalrådet Nicklas Nordström - var lite sen... han kom med andan i halsen och kunde berätta att Luleå fått nya möjligheter till arbetstillfällen där företagssköterskan också kan bli en viktig spelare i arbetsmiljöarbetet. Riksföreningen vill också särskilt tacka Luleå kommun för sponsring och bidrag som gjort arrangemanget möjligt.

Föreläsarna bidrog med inspiration, information och ökad kunskap

Peter Munck Af Rosenschiöld, VD Sveriges företagshälsor, inledde dagens föreläsningar med en utblick över företagshälsans utmaningar i en allt mer komplex arbetsmiljö - både för företagshälsan självt men framförallt för dess kunder. Du kan ladda ner hans föreläsningsbilder här (pdf)

Övriga föreläsares material hittar du längre ner på sidan genom att klicka pCollage föreläsareå presentationen av respektive föreläsare - dock med ett undantag; Clas Malmström föreläste ur hjärtat... med inlevelse och engagemang... och då behövs inga bilder! Ett referat förväntas ändå kunna presenteras här på hemsidan och i kommande nummer av medlemstidningen. 

Utställare och sponsorer

Vi tackar självklart våra utställare och sponsorer lite extra - Utvärdering utställareutan er har det inte på något sätt varit möjligt att genomföra årets NU-dagar. Men vi vill också rikta ett tack till personalen på Kulturens Hus i Luleå; Linda och Hanna som med stort tålamod, värme och professionalism har guidat, gett råd och fixat så att deltagarna och utställare känt sig välkomna.

Men vad tyckte utställarna då?... klicka på bilden och se utställarnas utvärdering (kommer inom kort)

Underhållning lockade till "moves"

Som traditionen bjuder avslutades torsdagen med en festmiddag. Mingel och fantastisk mSunday Collectiveat levererades tillsammans med underhållning. Middagsgästerna fick röra på sig rejält när Phenelope guidade i salsans exotiska rörelser... I övrigt kunde Sunday Collective underhålla med sin version countrypop på hög nivå.

 

Deltagarnas utvärdering

I år var det tyvärr färre deltagare än förra gången NU-dagarna arrangerades i Luleå.Deltagarnas utvärdering
De som kom har dock uttryckt stor nöjdhet kring  hela arrangemanget. Alla deltagare lämnade inte in sin utvärdering, men en sammanställning av de som faktiskt kom in kan du läsa om du klickar på bilden (kommer inom kort)

 

Arbetsgruppens tack!

Hela arbetsgruppen tackar för förtroendet att arrangera årets NU-dagar. Resan startade för över ett år sedan - en resa som har skapat glädje och gemenskap, lite funderingar och frågor, men framförallt känslan av att allt är möjligt när man jobbar tillsammans som ett team! Arbetsgruppens arbete Arbetsgruppen kan varmt rekommendera andra att ta chansen att arrangera NU-dagar. Nästa år genomförs arrangemanget i samarbete med AMM i Umeå, men möjligheten för en ny arbetsgrupp kommer 2021 då dagarna genomförs i Stockholm - dock är det bra att redan nu börja klura kring vad och hur man vill att dagarna ska se ut. Man behöver boka exempelvis lokaler och föreläsare ca ett år i förväg. För de som känner sig manade finns gott om mallar, checklistor och rutiner att använda sig av - det går också bra att kontakta någon från årets arbetsgrupp för att få tips och trix. 

Ulrica Åström

Vilken färg är du? Välkommen till en föreläsning med mycket igenkänning och aha-upplevelser!

Ulrica Åström
Ulrica Åström

Artur Tenenbaum

Hur kan företagssköterskor praktiskt använda LUCIE på individ och gruppnivå inom Företagshälsovården?

Artur Tenenbaum
Artur Tenenbaum

Maud Steneberg

ADA - en dialogmodell för hållbar arbetsåtergång

Maud Steneberg
Maud Steneberg

Clas Malmström

Hållbart är inte alltid säkert och tryggt!

Clas Malmström
Clas Malmström