Joakim film

Joakim gör film för att locka ny personal

Med en hel del erfarenhet kring musik och teater skapade Joakim Blomberg en rekryteringsvideo för att locka till sig ny personal.

När vi träffar Joakim Blomberg för att ställa lite frågor kring filmen skall han strax sluta sitt pass på ortopedavdelning 8 på Alingsås Lasarett där han jobbat ca 3 år. Han berättar att det har varit en händelserik dag och att han nu bara ska sy ihop det sista.

När han känner sig färdig med arbetet för idag berättar han att filmen har fått mycket uppståndelse och både radio och andra medier har hört av sig för att få till en intervju. Tanken med filmen var ju framför allt att nå sjuksköterskor och att de skulle få upp blicken på ortopedi. Gensvaret har varit stort och nu är det fyra nya sjuksköterskor på plats.

-Jag kan inte säga att det var just filmen som lockade dem hit… men det vore ju roligt säger Joakim själv. 

Han har lång erfarenhet av både skådespeleri och sång och han har medverkat i flera farser och revyer genom åren. Han är även trubadur på fritiden och spelar och sjunger på olika tillställningar så ofta han kan så det var inget nytt att agera skådespeleri och sång men att göra en film av det är första gången.

Det hela började i våras då han fick uppmaningen av sin avdelningschef Kristina Lidskans att göra en video till sången han hade skrivit tidigare till en personalfest. Problemet var att det behövde rekryteras en ny nattsköterska och det var verkligen inte enkelt.

Så med en stor portion humor men också endel allvar satte Joakim igång arbetet med att få ihop ett bra manus till filmen som han själv både sjunger och skådespelar i. Filmen var tänkt att skildra arbetet under en dag på en ortopedavdelningen och visa att det faktiskt är roligt att arbeta inom den ortopediska vården. Videon har i skrivande stund visats strax över 20000 gånger på Youtube och gjort succé på sociala medier. 

-Gensvaret blev betydligt större än jag någonsin kunnat ana och det är riktigt roligt berättar en ödmjuk Joakim.

Det är inget nytt egentligen att göra rekryteringfilmer men vad jag vet är det professionella mediebolag som stått för det mesta av arbetet fortsätter han. Men nu kan Joakim alltså även lägga manus och regi till sitt CV. 

-Många sjuksköterskor väljer av olika anledningar en annan bana och kan filmen få några att komma tillbaka eller välja ortopedisk vård vore ju det fantastiskt kul avslutar han.

 

Har NI några talanger ute på era arbetsplatser så varför inte göra något liknande. Hör gärna av er till oss i så fall.