Sjuksköterskors etiska utmaningar i centrum på Sjuksköterskedagarna

I år kommer över 600 deltagare till Sjuksköterskedagarna, sjuksköterskornas stora konferens, för att ta del av det senaste inom omvårdnad. Konferensen lyfter frågor som spänner över stora områden som ledarskap för omvårdnad och personcentrerad vård under temat ”God omvårdnad för alla – sjuksköterskans etiska utmaning”.

På konferensen medverkar meriterade forskare och kliniska sjuksköterskor som har delar med sig av sina kunskaper och metoder för att patienter och närstående ska få en god och säker omvårdnad.

Lyssna till och intervjua erfarna sjuksköterskor

Sheila Tlou, tidigare chef för UNAIDS och hälsominister i Botswana, som haft en betydande roll i kampen för att minska spridningen av hiv och aids i Afrika delar med sig av detta arbete och andra erfarenheter. Sheila är även ambassadör för det globala initiativet Nursing Now vars svenska del Nursing Now Sweden lanseras på Sjuksköterskedagarna.

Yvonne Wengström, professor och universitetssjuksköterska, är omvårdnadsansvarig för Tema Cancer vid Karolinska Universitetssjukhuset. Yvonne berättar om hur omvårdnadsforskning kan bidra till att förbättra vården.

Anneli Eriksson, leg sjuksköterska med en vidareutbildning i anestesi och en magister i internationell hälsa. Anneli berättar om möjligheter och utmaningar för en sjuksköterska på uppdrag med Läkare utan gränser.

Svensk sjukvård behöver omvårdnad och sjuksköterskor

Sjuksköterskedagarna arrangeras av Svensk sjuksköterskeförening som också driver kommunikationsinsatsen Svensk sjukvård behöver omvårdnad för att höja kunskapen om sjuksköterskans betydelse för en god och säker vård. Intervjua gärna vår ordförande Ami Hommel om hur vi kan komma till rätta med sjuksköterskebristen och göra svensk sjukvård friskare. Läs mer på omvårdnad.se

Aktuella frågor som föreningen arbetar med hittar du i vårt pressrum:
https://newsroom.notified.com/svensk-sjukskoterskeforenings-nyhetsrum

Fler intressanta föreläsare hittar du i programmet på vår hemsida:
https://www.swenurse.se/Kalendarium/sjukskoterskedagarna/program/

För att boka intervju med medverkande eller företrädare för föreningen kontakta:
Jon Landquist
jon.landquist@swenurse.se
Informatör, Svensk sjuksköterskeförening
070-790 38 69

Fler pressmeddelanden 2018

 • Sjuksköterskedagarna 2018

  I år kommer över 600 deltagare till Sjuksköterskedagarna, sjuksköterskornas stora konferens, för att ta del av det senaste inom omvårdnad. Konferensen spänner över stora områden som ledarskap för omvårdnad och personcentrerad vård under temat ”God omvårdnad för alla – sjuksköterskans etiska utmaning”.
 • Nursing Now Sweden lanseras på Sjuksköterskedagarna

  I samband med Sjuksköterskedagarna lanserar Svensk sjuksköterskeförening, tillsammans med Vårdförbundet, Nursing Now Sweden.
 • Svensk sjuksköterskeförenings Doktorandstipendium 2018

  Svensk sjuksköterskeförenings Doktorandstipendium på 108 000 SEK för år 2018 går till doktorand och specialistsjuksköterskan Lina Bergman, Göteborgs Universitet.
 • Årets ledare i omvårdnad är Håkan Kerrén

  Svensk sjuksköterskeförenings stipendium Årets ledare i omvårdnad 2018 har tilldelats Håkan Kerrén, specialistsjuksköterska i ambulanssjukvård och verksamhetschef vid verksamhetsområde Akutsjukvård, Helsingborgs lasarett, Skånevård Sund inom Region Skåne.