Välkommen till Svensk sjuksköterskeförenings webbplats Omvårdnad sedan 1910
Text GDPR, Dataskyddsförordningen

Personuppgiftspolicy

Dataskyddförordningen (GDPR, General Data Protection Regulation) blir svensk lag den 25 maj 2018. Förordningen innehåller regler om hur man får behandla ersätter då personuppgiftslagen (PuL).

Dataskyddförordningen stärker integriteten och rättigheter knutna till personupgifter för den enskilde personen, bland annat ställs strängare krav på att företag och organisationer ska informera om hur de hanterar enskildas personuppgifter.

Svensk sjuksköterskeförening är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som föreningen hanterar. Nedan kan du läsa om dina rättigheter och hur vi hanterar dina personuppgifter.

Dina rättigheter och våra riktlinjer för personuppgifter

  • Du har rätt att veta vilka personuppgifter vi lagrar, hur länge och varför vi gör det.
  • Du kan begära rättelse eller radering av felaktiga personuppgifter.
  • Vi ber inte om fler personuppgifter än nödvändigt.
  • Vi sparar inte dina uppgifter längre än nödvändigt.
  • Vi informerar dig om varför vi samlar in vissa personuppgifter, exempelvis vid konferensanmälningar och ansökningar till stipendier.

Läs mer om dina rättigheter på Datainspektionens hemsida

Formulär

När du fyller i ett formulär på swenurse.se för att bli medlem, anmäler dig till konferens eller nyhetsbrev måste du lämna aktivt samtycke genom att kryssa i en ruta där du medger att du låter oss hantera dina personuppgifter enligt den lagliga grund som vi angett. I anslutning till ditt medgivande berättar vi också varför vi behöver hämta in dina personuppgifter och hur länge vi sparar dem.

Medlemskap

Avtal är den lagliga grund för hantering av personuppgifter som du lämnar för att ansöka om medlemskap i Svensk sjuksköterskeförening. De personuppgifter du lämnar används för att administrera ditt medlemskap och för att du ska kunna få ta del av medlemsförmåner. Personuppgifterna behandlas enligt Dataskyddsförordningen (GDPR). Du kan när som helst be att få dina personuppgifter rättade eller be att få bli borttagen ur vårt medlemsregister. Vid utträde spar vi dina medlemsuppgifter i ett år, sedan tas de bort.

Konferens

Avtal är den lagliga grund för hantering av de personuppgifter som du lämnar i samband med ditt deltagande vid våra konferenser. Uppgifterna är nödvändiga för att vi ska kunna administrera din medverkan vid konferensen. Personuppgifterna behandlas enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) och Personuppgiftslagen (PuL). Dina personuppgifter kommer också att användas för att skicka ut inbjudan till nästa konferens, därefter raderar vi dina personuppgifter. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter rättade eller borttagna.

Stipendier och känsliga personuppgifter

Personuppgifter som du lämnar när du söker stipendier, eller som registreras i övrigt inom ramen för ansökningsförfarandet, behandlas av den personuppgiftsansvarige. I vissa fall , beroende på vilket stipendium det gäller, använder vi personuppgifterna för att pröva din rätt till bidrag och för övrig bidragsadministration. Personuppgifterna kan även komma att behandlas för att stiftelsen/föreningen ska kunna uppfylla sina förpliktelser enligt lag, annan författning eller myndighetsbeslut. Sådan behandling kan vara behandling för att uppfylla kraven enligt bokföringslagstiftningen eller penningtvättslagen, rapportering till Skatteverket, Polismyndigheten, Kronofogdemyndigheten, Finansinspektionen och andra myndigheter.

För mer information om stipendier och känsliga personuppgifter konakta Lina Hammarbäck

E-post och webbutik

När du skickar e-post till adresser @swenurse.se får vi kanske tillgång till uppgifter om dig själv och ditt företag. Detta gäller också om du beställer produkter i vår webbutik. Då får vi tillgång till bland annat namn och fakturaadress. Vi gallrar e-post kontinuerligt.

Cookies / kakor

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Kakor lagrar information som kan användas exempelvis för att spara en inställning du har gjort på webbplatsen så att den finns kvar vid ditt nästa besök.
Kakan ligger kvar på din dator antingen tills du stänger ner webbläsaren (sessionskaka), under en viss bestämd tid eller tills du själv tar bort den. Kakor används också för att du ska kunna dela information från hemsidan i sociala medier.

Inaktivera kakor

Om du inte vill att kakor ska sparas genom att du besöker vår webbplats behöver du inaktivera kakor i din webbläsare. Du kan läsa mer om hur du gör på http://www.minacookies.se/ditt-val/

Kakor på vår webbplats

ASP.NET_SessionId (Session)
Den här kakan sätts när du först besöker webbplatsen och lagrar ett unikt ID för ditt besök. Kakan krävs för att vårtwebbpubliceringssystem (Episerver) ska fungera.

BIGipServer~EPWS~EPiServerShared_HTTP_Pool
Den här kakan sätts av Episervers brandvägg för att garantera att du som besökare kommer till rätt server då du besöker vår webbplats.

guest_id
Är en kaka som sätts av Twitter för att vi ska kunna visa vårat Twitterflöde på startsidan.

personalization_id
Är en kaka som sätts av Twitter för att vi ska kunna visa vårat Twitterflöde på startsidan.

Har du frågor om hur webbplatsen hanterar cookies ber vi dig ta kontakt med oss webb@swenurse.se

Google Analytics

Swenurse.se använder Google Analytics som primärt analysverktyg för att mäta besök och beteende på webbplatsen. Den information som vi hämtar in via Google Analytics använder vi aldrig för att spåra personer som besökt webbplatsen.

Nyhetsbrev

När vi skickar nyhetsbrev använder vi en nyhetsbrevstjänst. Du kan när som helst avanmäla dig från våra utskick. Vi sparar då din e-postadress i en fil för att se till att du inte får fler utskick. Du kan när som helst begära att få dina personuppgifter raderade eller felaktiga uppgifter ändrade.

Samtycke är den lagliga grund vi använder oss av när det gäller utskick av nyhetsbrev.

Du som är medlem får automatiskt nyhetsbrev men kan när som helst säga upp tjänsten genom att avanmäla dig via tydliga länkar i nyhetsbrevet.

Publicering på hemsidan

När Svensk sjuksköterskeförening publicerar innehåll på sin hemsida sker det med utgångspunkt med stöd av laglig grund för avtal, intresseavvägning eller i vissa fall  samtycke.

I första hand köper vi in bilder där leverantören av tjänsten genom avtal garanterar att vi har rätt att använda bilden för publicering. För att publicering av namn och bild ska vara motiverad krävs att behovet av att visa föreningens verksamhet väger tyngre än att personerna på bilderna har behov skydd för sina personuppgifter. 

Inget kränkande material, bild eller text, får publiceras på hemsida. Om Svensk sjuksköterskeförening får kännedom om att bilder eller annat material upplevs som kränkande ska föreningen så snabbt som möjligt avpublicera detta material.

Har du övriga frågor gällande hur vi hanterar personuppgifter mejla till info@swenurse.se  eller ring 08-412 24 00.

Senast publicerad: 2018-05-24