Bild på programmet till Sjuksköterskedagarna 2018

Program

Vi har fyllt två dagar med föreläsningar och posterutställning på temat God omvårdnad för alla – sjuksköterskans etiska utmaning.

Här kan du ladda ner programmet och nedan kan du läsa mer om några av föreläsarna.

Ladda ner programmet

Sheila Tlou, professor och leg sjuksköterska, bosatt i Sydafrika, ordförande för Global HIV Prevention Coalition, tidigare chef för UNAIDS och hälsominister i Botswana. Hon är internationellt erkänd och respekterad och har genom kunskap, ledarskap, aktivism och politiska gärningar haft en betydande roll i kampen för att minska spridningen av hiv och aids i Afrika. Föreläsningen ges på engelska.

Yvonne Wengström, professor och universitetssjuksköterska, är omvårdnadsansvarig för Tema Cancer vid Karolinska Universitetssjukhuset. Hon anser att kombinerade anställningar bidrar till en överföring i vardagen av forskningsresultat till klinik, samtidigt som de reella behoven i vården ger uppslag till relevanta forskningsfrågor.

Beatrice Carlsson, leg sjuksköterska, specialist i psykiatri på Mölndals sjukhus, arbetar för att patienten ska vara en jämlik part i det interprofessionella teamet. Att patienten blir en person som känner sig sedd och får delge sin berättelse utgör grunden för teamets arbete. Mänskliga rättigheter har varit en ledstjärna i arbetet.

Anneli Eriksson, leg sjuksköterska med en vidareutbildning i anestesi och en magister i internationell hälsa. Hon arbetar som projektledare på Karolinska Institutet i en forskargrupp med fokus på hälsa och hälso- och sjukvård i katastrofer.

Hanna Möllås, leg. Barnmorska och auktoriserad specialist i klinisk sexologi, arbetar som terapeut på en samtalsmottagning. Under dagarnas avslutande föreläsning kommer Hanna fokusera på hur lusten kan bli vår allierade för att både ha roligt på jobbet och hemma. Lusten är viktig för att vi ska må bra i våra relationer. Föreläsningen vill inspirera till glädje och motivation för ett lustfullt liv.