Logotyp Queen Silvia Nursing Award

Queen Silvia Nursing Award

Svensk sjuksköterskeförening är partner till Queen Silvia Nursing Award. Stipendiet syftar till att ta tillvara sjuksköterskestudenters kreativitet och idéer när det gäller vård av äldre.

Priset består av 50 000 kronor och ett halvårs individuellt anpassad praktik.

Queen Silvia Nursing Award är ett stipendium för dig som studerar till sjuksköterska och vill vara med och bidra till att möta framtidens utmaningar med den åldrande befolkningen. Stipendiet syftar till att utveckla goda ledarskapskompetenser inom sjuksköterskeyrket och ge sjuksköterskestudenter en plattform för idéutbyte och dialog inom vård och omsorg med fokus på äldre.

Läs mer och ansök på stipendiets hemsida

Sara Nyström tilldelas Queen Silvia Nursing Award 2018

I år tilldelas 23-åriga Sara Nyström från Linköpings universitet Queen Silvia Nursing Award för sin idé om värmetofflor för äldre. Tofflorna kombinerar teknologi och design som både förebygger fall och ökar komforten för äldre med frusna fötter och nedsatt cirkulation.

Läs mer om årets stipendiat
Sara Nyström får Queen Silvia Nursing Award 2018

Rebecca Eriksson tilldelas Queen Silvia Nursing Award 2017

Rebecca Eriksson, från Röda Korsets högskola, får årets Queen Silvia Nursing Award. Hon tilldelas stipendiet för sin idé om en eltandborste som är anpassad för demenssjuka genom ergonomisk design och en elektronisk påminnelsefunktion.

Läs mer om årets stipendiat
Foto av Rebecca Eriksson Queen Silvia Nursing Award-spipendiat 2017

Saga Wahlström tilldelas Queen Silvia Nursing Award 2016

Saga Wahlström, sjuksköterskestudent vid Mälardalens högskola, tilldelas 2016 års Queen Silvia Nursing Award för sin idé om en mobilapplikation som förenklar kommunikation och överkommer språkhinder inom vården.

Mer om Queen Silvia Nursing Award 2016
Fotografi på Saga Wahlström

Pernilla Rönntoft får Queen Silvia Nursing Award

Pernilla Rönntoft, specialistsjuksköterska inom äldrevård, har med sin idé om ett kompetensutvecklande "körkort" visat hur vård och omsorg av äldre kan förbättras. Stipendiet om 50 000 kronor delas ut av drottning Silvia den 17 maj i Stockholm.

Mer om årets Queen Silvia Nursing Award-stipendiat
Fotografi av Pernilla Rönntoft, Queen Silvia Nursing Award-stipendiat 2015

Emilia Engman får Queen Silvia Nursing Award 2014

Nu har Queen Silvia Nursing Award-stipendiaterna Emilia Engman och Laura Virtanen mottagit utmärkelsen av Hennes Majestät Drottningen.

Emilia Engman Queen Silvia Nursing Award-stipendiat 2014
Fotografi på Emilia Engman, Queen Silvia Nursing Award-stipendiat 2014.

Hanna Davidsson har tilldelats Queen Silvia Nursing Award

Hanna Davidsson har tilldelats Queen Silvia Nursing Award 2013 för sin idé om en internetbaserad förening med tillhörande utbildning för att stödja patienter, närstående och vårdpersonal inom demensvård.

Mer om Queen Silvia Nursing Award och stipendiaten
Fotografi av Hanna Davidsson som tilldelades ldelats Queen Silvia Nursing Award år 2013